Niet verschijnen op afspraak – Leenders & van Riel Huisartsen – Boxtel
Header afbeelding
Leenders & van Riel Huisartsen
Bosscheweg 5 5281 AE
Boxtel

Niet verschijnen op afspraak

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van 1 oktober 2017 hebben wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

Waarom een ‘no-show’ tarief?
Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?
Meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. De afspraak wordt afgemeld en u kunt veelal direct een nieuwe afspraak maken. Er wordt dan natuurlijk ook géén ‘no-show’ tarief berekend.

Hoeveel bedraagt het ‘no-show’ tarief?
We zullen een tarief van €15,- bij een enkel consult en €30,- bij een dubbel consult in rekening brengen. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

Let op: Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe werkt het?
Als u niet komt zonder af te zeggen krijgt u in uw medisch dossier een aantekening hierover en zijn wij genoodzaakt om de niet nagekomen afspraak in rekening te brengen. U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant aan de praktijkbalie afrekenen, zodat de afspraak door kan gaan.